ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu
class="wide-page">

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 21 22 »

Короновирус не помеха

Lufthansa наращивает грузовые авиаперевозки из Китая

Сразу три компании планируют нарастить грузовые авиаперевозки из Китая, чтобы заполнить возникший дефицит на рынке из-за сокращения количества пассажирских рейсов, вызванный эпидемией короновируса. По подсчетам аналитиков, уже сейчас сокращение доступных мощностей для обеспечения грузовых авиаперевозок из Китая составило порядка 5000 тонн ежедневно. Дефицит будет расти, как только китайская экономика начнет увеличивать производство после окончания новогодних праздников и простоя, вызванного вспышкой короновируса.

Lufthansa Cargo увеличила грузовые авиаперевозки из Китая до 7 рейсов в неделю. Полеты из Франкфурта будут выполняться в Шанхай 4 раза в неделю (до этого было 3 рейса), в Пекин – 2 раза в неделю, в Чэнду – один раз в неделю.

Датская DSV Panalpina с 25 фефраля начала выпо ... Читать дальше »

Категория: Avia news | Просмотров: 1105 | Дата: 02.04.2020 | Комментарии (0)

Україна і Білорусь зняли обмеження на вантажні автомобільні перевезення
Україна і Білорусь підписали міжурядовий протокол, який повністю знімає обмеження на вантажні автомобільні перевезення між країнами. Таким чином, Білорусь стала третьою країною, з якою Україна уклала договір про лібералізацію вантажних перевезень. Перший подібний договір був підписаний в травні 2016 року з Швейцарією, повністю були зняті обмеження на вантажоперевезення до Великобританії в червні 2019 року.

Щоб рішення вступило в силу, потрібна його ратифікація Верховною Радою, але в Міністерстві інфраструктури впевнені, що процедура повинна пройти дуже швидко. Вантажоперевезення в Білорусь значно зросли після введення Російською Федерацією заборони на транзитні вантажоперевезення в Казахстан з України. Українським вантажоперевізникам, які прямують у Казахстан і країни Середньої Азії, тепер необхідно проходити митний огляд в Білорусі з установкою спеціальних пломб. З введенням подібної процедури попит на двосторонні дозволи різко виріс, дефіцит, що виник, став причиною затримки відправлень і давав підстави для корупційних дій. Тепер же скасування обмежень на вантажоперевезення з Білорусії в Україну дозволить не тільки забезпечити точні терміни доставки, адже перевізникам не доведеться витрачати час на оформлення дозволів, але і знизить фінансове навантаження.

Наступним кроком в лібералізації вантажоперевезень між Україною і Білоруссю має стати поліпшен ... Читать дальше »

Категория: Avto news | Просмотров: 778 | Дата: 02.04.2020 | Комментарии (0)

Морские контейнерные перевозки из Азии продолжают сокращаться

Морские контейнерные перевозки на сервисах из Азии резко сократили мощности, по оценкам экспертов, общая сумма утерянной выручки превосходит 1,5 миллиарда долларов. Такое падение объемов вызвано двумя причинами – китайским новым годом (с ним связано традиционное снижение объемов производства и деловой активности, в том числе – и снижение грузооборота) и панических настроений, вызванных короновирусом.

За последние 4 недели количество рейсов на контейнерных сервисах, соединяющих Азию и Северную Европу, сократилось на 46% (отменено 33 рейса), на следующей неделе отменено еще 17. Если пересчитать в объемах, то морские контейнерные перевозки на линии Азия – Северная Европа за 8 недель сократились на 700 тыс. TEU, для сравнения, в тот же период в прошлом году сокращение составило всего 340 тыс. TEU. Аналогичная ситуация наблюдается и на других сервисах, так на линии Азия – Северная Америка морские контейнерные перевозки упали на 680 тыс. TEU, в направлении средиземноморских портов — 290 тыс. TEU. При этом на рейсах, которые выполняются ... Читать дальше »

Категория: Shipping news | Просмотров: 790 | Дата: 02.04.2020 | Комментарии (0)

Морські контейнерні перевезення в 2019 році подолали позначку в 1 млн

За підсумками 2019 року морські контейнерні перевезення в Україні показали найкращий результат за минуле десятиліття, обсяг оброблених контейнерів в українських портах перевищив позначку в 1 млн TEU, склавши 1 007 434 TEU. Це на 18% більше показника, який був зафіксований в 2018 році.

Другий рік поспіль морські контейнерні перевезення в Україні ростуть швидше, ніж середні показники на світовому ринку. При цьому аналітики відзначають, що є всі підстави вважати, що зростання обсягів перевалки контейнерів збережеться і в наступному році, перш за все, за рахунок розвитку потужностей приватних контейнерних терміналів. Головна причина – це збільшення транзиту, на який зараз припадає дуже незначна частка, всього в 2019 році транзитні контейнерні перевезення через українські порти склали 46,4 тисяч TEU (слід зазначити, що зростання склало 42%, але такі показники пов’язані з невеликими показниками минулого року). Крім того, слід очікувати приросту і за рахунок активізації участі України в маршрутах нового Китайського шовкового шляху і транспортного коридору TRASECA (Європа-Кавказ-Азія). ... Читать дальше »

Просмотров: 896 | Дата: 02.04.2020 | Комментарии (0)

Як короновірус може вплинути на вантажні авіаперевезення з Китаю

29 січня British Airways заявила, що припиняє пасажирські авіаперевезення з Китаю, але при цьому зберігає польоти в Гонконг. 30 січня про припинення авіасполучення з материковим Китаєм до 9 лютого заявила Lufthansa Group, але при цьому авіаперевезення в/з Гонконгу будуть виконуватися згідно з раніше діючим графіком. Одночасно з цим Cathay Pacific, United Airlines і Air Canada заявили про значне скорочення кількості рейсів, при цьому вони можуть припинити польоти, якщо ситуація з короновірусом буде погіршуватися. При цьому авіаперевезення в провінцію Ухань, яка стала епіцентром спалаху вірусу, були припинені ще на попередньому тижні.

 

Щоб якось мінімізувати втрати від скорочення авіаперевезень, уряд Китаю продовжив новорічні канікули (період, коли в Піднебесній припиняється майже все виробництво і завмирає ділова активність) до 3 лютого. При цьому в провінції Гуандун (в нього входить одне з найбільших китайських міст – Шанхай) підприємства будуть закриті на тиждень довше, до 10 лютого.

Як змі ... Читать дальше »

Категория: Avia news | Просмотров: 735 | Дата: 02.04.2020 | Комментарии (0)

Компания CMA CGM начала контейнерные перевозки между портами Черного и Средиземного морей

Глобальный контейнерный перевозчик CMA CGM продолжает развивать контейнерные перевозки в пределах Европы и Средиземноморья. Начиная с 17 сентября начинает функционировать контейнерный сервис, который соединит порты Черного, Мраморного и Средиземного моря. Морские контейнерные перевозки будут осуществляться по линии:

Одесса (Украина) – Констанца (Румыния) – Стамбул – Измир (Алиагла, Турция) – Пирей (Греция) – Мальта – Валенсия (Испания) – Альхесирас (Испания) – Касабланка (Марокко) – Мальта – Пирей – Гебзе (Турция) – Одесса.

Сроки доставки контейнера из порта Одесса:

  • Констанца (Румыния)– 1 день
  • Стамбул – 3 дня
  • Измир (Турция) – 4 дня
  • Пирей (Греция) – 6 дней
  • Мальта – 8 дней
  • Валенсия (Испания) – 11 дней
  • Альхесирас (Испания) – 12 дней
  • Касабланка (Марокко)– 14 дней.

Общая продолжительность рейса составит 28 дней, на сервисе будет задействовано 4 контейнеровоза вместимостью 2,5 тыс. TEU. В компании отмечают, что конструкция контейнеровозов позволит значительно нарастить контейнерные перевозки скоропортящихся грузов за счет увеличенного количества разъемов для подключения рефконтейнеров. Еще одна особенность данного сервиса &nda ... Читать дальше »

Просмотров: 705 | Дата: 02.04.2020 | Комментарии (0)

Международная перевозка животных

В Нью-Йорке открыли первый терминал для четвероногих путешественников.

По уровню комфорта международная перевозка животных не может конкурировать с сервисом, который доступен пассажирам: винные бары, спа, занятия йогой, зимние сады, кинотеатры, занятия йогой – вот далеко не полный перечень того, что можно встретить в современном аэропорту. В то время как животное может рассчитывать только на теплое помещение, воду и корм, если про него позаботился хозяин.

 

В целях улучшения равенства между видами (именно так написано на официальном сайте) в аэропорту имени Джона Ф.Кеннеди (Нью-Йорк) открыли первый частный терминал для животных, который назвали «Ковчег». Его главная задача – обеспечить безопасную и здоровую атмосферу для животных, а также предоставление высококлассной медицинской помощи. Оно занимает почти 17.6 тысяч квадратных метров и его строительство обошлось в 65 млн. долларов. Партнерами строительства выступили Департамент сельского хозяйства США и Корнельски ... Читать дальше »

Категория: Avia news | Просмотров: 755 | Дата: 02.04.2020 | Комментарии (0)

Нові екологічні норми в Україні

збільшать ставки на морські контейнерні перевезення

Ставки на морські контейнерні перевезення знижуються на тлі торгової війни між США і Китаєм. Так, контейнерні перевезення з Китаю в західні порти США за тиждень подешевшали на 6%, а доставка контейнера в США (східне узбережжя) з Китаю стала дешевше на 4,2%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, ставки на морські контейнерні перевезення на сервісі Китай – США впали на 40%, в цілому по галузі падіння склало 14%.

 

Як новий екологічний стандарт може вплинути на ставки на контейнерні перевезення?

Втім, ситуація може змінитися вже найближчим часом, ставки на контейнерні перевезення можуть піти вгору через введення нових екологічних стандартів. Новий бункерний стандарт IMO 2020 року, який вступить в силу з 1 січня 2020 року, вимагає різко скоротити процентний вміст сірки в пал ... Читать дальше »

Категория: Shipping news | Просмотров: 874 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Залізничні контейнерні перевезення Китай – Європа виросли на чверть

За дев’ять місяців 2019 року залізничні контейнерні перевезення Китай – Європа виросли на 25 відсотків. У період з січня по серпень в обох напрямках пройшло 2013 контейнерних поїздів. При цьому слід зазначити, що поступово вирівнюється дисбаланс переважання контейнерних поїздів, що прямують до Європи з Китаю:

  • з Китаю в Європу за 9 місяців через Казахстан пройшло 1147 поїздів, таким чином залізничні контейнерні перевезення з Китаю збільшилися на 14 відсотків
  • з Європи в Китай було відправлено 866 поїздів, зростання склало 43%.

 

Крім того, зростає і кількість контейнерних поїздів на лінії Китай – Казахстан і Китай – Середня Азія, зростання склало 36%. Всього за цими маршрутами прослідувало 2200 потягів.

Основне завдання залізничних служб К ... Читать дальше »

Просмотров: 664 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Азербайджан відкриє фідерні морські вантажоперевезення на лінії Батумі – Констанца

Морські вантажоперевезення фідерним судном на лінії Батумі – Констанца вже до 20 вересня планує відкрити Азербайджанське каспійське морське пароплавство (ASCO). Домовленість про відкриття фідерних перевезень була досягнута під час переговорів з групою об’єднання «Міжнародна асоціація (МА)« Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут »(ТМТМ), які відбулися в Тбілісі.

За угодою сторін, (ASCO) почне виконувати контейнерні вантажоперевезення на лінії Батумі (Грузія) – Констанца (Румунія), тестовий рейс повинен бути виконаний вже до 20 вересня. Передбачається, що в подальшому фідерні контейнерні перевезення будуть виконуватися тричі на місяць, з періодичністю 10 днів. Якщо попит на морські контейнерні перевезенняміж портами Румунії та Грузії буде рости, то частота курсування фідерного судна збільшиться.

Відкриття фідерної лінії розраховане на обслуговування транзитних контейнерних вантажів, які будуть здійснюватися за напрямками Китай – Європа, а т ... Читать дальше »

Категория: Shipping news | Просмотров: 697 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

«Авиалинии Антонова» начали выполнять чартерные авиаперевозки грузов из Китая в Афганистан

Начиная с 8 августа, компания «Авиалинии Антона» выполняет чартерные авиаперевозки грузов из Китая в Афганистан. Полеты выполняет Ан-124 «Руслан», который доставляет грузы из китайского Урумчи в столицу Афганистана – Кабул. По сообщению сайта flightradar24, полеты выполняются ежедневно, в один день самолет выполняет авиаперевозки грузов из Китая, в другой – возвращается обратно. При этом «Руслан» делают посадку в аэропорту Алматы для дозаправки. В ГП «Авиалинии Антонова» дополнительно информации о характере груза и продолжительности выполнения полетов не предоставили.

Одновременно компания продолжает грузовые авиаперевозки промышленных грузов в интересах аэрокосмической области. В начале августа Ан-124 доставил спутник из аэропорта Мюнхен (Германия) на стартовую площадку во Французской Гвиане – аэропорт Кайенны Феликс Эбуэ. Общий вес груза составил 70 тонн. Кроме самого спутника, который находился в контейнере с климат-контролем, самолетом было доставлено необходимое наземное вспомогательное оборудов ... Читать дальше »

Категория: Avia news | Просмотров: 743 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Європейські порти вимагають обмежити морські контейнерні перевезення мегаконтейнеровозами

Понад 400 портів країн Євросоюзу виступили з вимогами обмежити морські контейнерні перевезення, які виконуються мегаконтейнеровозами. Це пов’язано з тим, що так звані «старі» порти не можуть забезпечити їх прийом і обробку, а модернізація вимагає значних додаткових інвестицій: потрібні нові довгі причали, глибокі фарватери і великі глибини біля причальних стінок. Наприклад, поглиблення Ельби, що почалося недавно для забезпечення проходу великих контейнеровозів, зажадає 780 мільйонів євро.

Зараз довжина мегаконтейнеровозыв становить близько 400 метрів, ширина – більше 60 м, осадка досягає майже 17 метрів. Вони можуть перевозити до 23 тис. TEU (стандартний 20-ти футовий контейнер). Втім, вже зараз провідні контейнерні перевізники розробляють проекти ще більш містких контейнеровозів, які зможуть прийняти на борт до 30 тис. TEU. При цьому їх довжина складе близько 480 м, а ширина – понад 68 м.

Заблокувати морські контейнерні перевезення дуже великими судами Європейська ... Читать дальше »

Категория: Shipping news | Просмотров: 761 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Морські контейнерні перевезення зростають повільніше, ніж планувалося

За прогнозами компанії Drewry, найбільшого світового постачальника дослідницьких і консалтингових послуг для галузі морських перевезень і судноплавства, за підсумками 2019 року морські контейнерні перевезення зростуть на 3%, всього загальносвітовий контейнерообіг складе 806 млн TEU. Зроблений раніше прогноз був більш оптимістичним, аналітики Drewry передбачали зростання на рівні 3,9%. Для порівняння, в 2018 році загальносвітові контейнерні перевезення зросли 4,7%.

Морські контейнерні перевезення уповільнюють зростання: у чому причина?

Уповільнення зростання контейнерообігу спостерігається практично на всіх напрямках. Виняток становить тільки Азіатський регіон, де контейнерні перевезення зростають швидше, ніж в цілому в світі. Очікується, що їх зростання в 2019 році складе 3,7% (для порівняння в 2018 контейнерообіг в цьому регіоні збільшився на 4,6%). При цьому в Латинській Америці буде зафіксовано зниження контейнеропотоку на рівні 3%. Причиною цього є економічні та валютні проблеми в Аргентині і Бразилії. ... Читать дальше »

Просмотров: 656 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Доставка великогабаритних вантажів «Русланом»

в Південну Корею з Польщі

Доставка великогабаритних вантажів в Південну Корею була виконана літаком «Авіаліній Антонова» з аеропорту Ф.Шопена (Варшава). Літаком були доправлені частини конструкції корабля, виготовлені в Польщі, який будується на верфі в Південній Кореї. При цьому всі операції були виконані в гранично стислі терміни.

Ан-124 «Руслан» приземлився в аеропорту Варшави о 8:56 9 липня та відразу ж був відправлений на стоянку 65. Там перебували заздалегідь доставлені на трьох вантажівках деталі корабля. Доставка великогабаритних вантажів полягала в перевезенні конструкцій верхніх і нижніх носових дверей (кожна вагою 12,9 тонн) і циліндричного ретрактора вагою понад 20 тонн. Всього ж необхідно було перевезти великогабаритний вантаж загальною вагою 66,2 тонн, що складався з дев’яти елементів.

... Читать дальше »

Категория: Avia news | Просмотров: 809 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Євросоюз робить ставку на мультимодальні перевезення

Нещодавно створений в липні Комітет Європарламенту з туризму і транспорту (TRAN) планує розвивати мультимодальні перевезення на європейському транспортному ринку, щоб вже в найближчий час значно наростити частку інтермодальних вантажоперевезень в загальній структурі вантажообігу.

Йдеться, перш за все, про інтенсифікацію розвитку змішаних автомобільно-залізничних перевезень. Нарощуючи інтермодальні перевезення, можна вирішити відразу кілька проблем:

скорочення викидів СО2 в атмосферу – транспорт залишається поки єдиним сектором економіки Євросоюзу, де з початку 90-х років минулого століття не вдалося значно знизити обсяги викиду вуглекислого газу в атмосферу
мультимодальні перевезення з упором на залізничний транспорт дозволяють знизити навантаження на автодорожню інфраструктуру, автомобільні пробки і т.д.
Згідно з розрахунками фахівців, вже до 2030 року залізничні перевезення в Європі повинні в два рази наростити свою частку в ринковому обсязі вантажоперевезень Євросоюзу. Таке зростання можливе, перш за все, за рахунок триразового збільшення частки мультимодальних автомобільно-залізничних перевезень в порівнянні з нинішнім рівнем інтермодальних перевезень.

Один із прикладів нової транспортної стратегії Євросоюзу – мультимодальні вантажоперевезення з Польщі в Люксембург, щотижня між країнами курсуватиме чотири поїзди і ... Читать дальше »

Категория: Транспортные новости | Просмотров: 717 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Вантажні авіаперевезення в Європі скорочуються сьомий місяць поспіль

Вантажні авіаперевезення в Європі демонструють негативну динаміку вже сім місяців поспіль. При цьому падіння обсягів вантажоперевезень спостерігається як в аеропортах країн Євросоюзу (скорочення склало 2,3%), так і країнах, які не входять до ЄС (вантажообіг зменшився 1,6%). В цілому, як заявили в Міжнародній раді аеропортів Європи, вантажні авіаперевезення в Європі в червні скоротилися на 2,2%. При цьому фахівці відзначають, що темпи скорочення вантажообігу трохи спадають – в травні падіння вантажообігу склало 2,6%.

З десяти найбільших аеропортів Європи тільки в чотирьох було відзначено зростання обсягів вантажообігу. Аеропорт Мадрид наростив авіаперевезення вантажів на 4,5%, Льєж – на 3,7%, аеропорт ім. Шарля де Голя (Париж) – 3,1%, після тривалого спаду почалося зростання вантажообігу в найбільшому аеропорту Європи – Франкфурті. Якщо в травні був зафіксований спад на 2%, то в червні вантажні авіаперевезення зросли на 0,6%, всього було оброблено 174 849 тонн вантажів.

Значний сп ... Читать дальше »

Категория: Avia news | Просмотров: 711 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Италия и Украина открывают паромные грузоперевозки Черное море Бари

Заинтересованность в открытии паромного сообщения высказала итальянская сторона, при этом речь идет, прежде всего, об обеспечении автомобильных грузоперевозок. Рост товарооборота между странами требует увеличения количества разрешений на автоперевозки. При этом размер годовой квоты универсальных разрешений Италии (без учета использования железнодорожных платформ) составляет 14,5 тысяч единиц – он не в полной мере может обеспечить растущие грузоперевозки в Италию из Украины. Уже сейчас по результатам переговоров украинской стороне удалось получить дополнительных 1,3 тысяч универсальных разрешений, которые будут предоставлены перевозчикам осенью.

Паром будет курсировать из итальянского порта Бари в порт Черноморск. Итальянская сторона готова уже сейчас обеспечить загрузку парома, как минимум, на 50 процентов. Чтобы добиться полной загрузки, рассматривается возможность захода парома в порты Стамбула и Констанцы. С учетом того, что в Украине сейчас нет паромов, готовых обеспечить ро-ро грузоперевозки, на маршруте будет использоваться итальянс ... Читать дальше »

Категория: Shipping news | Просмотров: 714 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

З України почалися авіаперевезення в Гонконг швидкопсувних вантажів

З України почалися комерційні авіаперевезення швидкопсувних вантажів в Гонконг. З аеропорту Бориспіль була відправлена партія свіжої черешні, вага вантажу становить 10 тонн.

Це вже друга партія українських фруктів, яка була відправлена в Гонконг. Пробна партія, вага якої склала 2 тонни, була відправлена ще на початку червня. Очевидно, замовник залишився задоволений якістю продукції і тепер авіаперевезення в Гонконг будуть виконуватися на регулярній основі – близько трьох рейсів на тиждень протягом трьох місяців. Вантажні авіаперевезення в Гонконг будуть виконуватися літаками Turkish Cargo – це вантажний підрозділ авіакомпанії Turkish Airlines. Раніше поставки в Гонконг української черешні не виконувалися, в основному ринок був поділений між постачальниками з Туреччини і Чилі.

Зростаючі авіаперевезення вантажів, в тому числі – і відправки вантажів, що швидко псуються, з новою силою позначили проблему нестачі потужностей вантажного терміналу аеропорту Бориспіль. Його гранич ... Читать дальше »

Категория: Avia news | Просмотров: 745 | Дата: 01.04.2020 | Комментарии (0)

Морские контейнерные перевозки за пять месяцев 2019 года выросли на 18,4%Морские контейнерные перевозки за пять месяцев 2019 года выросли на 18,4%

В период с января по май морские контейнерные перевозки в портах Украины увеличились на 18,4%, всего за пять месяцев было обработано 384 932 TEU:

  • экспортные контейнерные перевозки составили 181 484 TEU, что на 15,7% больше, чем за аналогичный период прошлого года
  • перевалка импортных контейнерных грузов составила 187 512 TEU, рост – 18,8%
  • рост переработки транзитных контейнеров составил 54,6%, в портах было обработано 15 936 TEU.

Как и прежде, безусловным лидером остается Одесский морской порт, хоть его доля в совокупном контейнерообороте сократилась до 64,9%. Всего за январь-май морские контейнерные перевозки составили 249 945 TEU, что на 6,1 процента больше, чем за такой же период в 2018 ... Читать дальше »

Категория: Shipping news | Просмотров: 700 | Дата: 31.03.2020 | Комментарии (0)

Суд запретил пяти российским «Русланам» выполнять авиаперевозки

Подольский суд города Киева  28 мая своим решением запретил выполнять авиаперевозки и наложил арест на пять гражданских транспортных самолета Ан-124-100, которые принадлежат российской компании «Волга-Днепр». Причиной стало нарушение правил ICAO, летная годность российских «Русланов» была продлена без разрешения ГП «Антонов».

По решению суда, полностью запрещена эксплуатация воздушных судов как авиакомпанией «Волга-Днепр», а также третьими лицами. Аэропортам запрещено выполнять прием или отправку этих воздушных судов. При этом арест самолетов проводится для того, чтобы обеспечить сохранность вещественных доказательств, а также в качестве компенсации за нанесенный ущерб.

Владельцем сертификата, который позволяет продлить летную готовность самолетов Ан-124-100 «Руслан» является ГП «Антонов», в то время как сертификацию российских самолетов выполнила немецкая компания AMTES GmbH, которая получила разрешение на проведение те ... Читать дальше »

Категория: Транспортные новости | Просмотров: 690 | Дата: 31.03.2020 | Комментарии (0)