ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

15:27
Майбутнє авіаперевезень вантажів за безпілотними літальними апаратами

Майбутнє авіаперевезень вантажів за безпілотними літальними апаратами

Більша 30 організацій Європи і всього світу наполягають на розробці безпілотних літальних апаратів (БЛА).

Транспортні компанії, відправники, університети і виробники повітряних суден, об'єднані під назвою Платформа для БЛА (ПБЛа, англ. PUCA), займаються дослідженнями технічних і нормативних питань, і сподіваються залучити інвесторів.

За попередніми підрахунками БЛА обійдуться дешевше і будуть більш продуктивні в порівнянні з пілотованими судами, а ПБЛа бачить можливості комерційного розвитку напрямку авіаперевезень вантажопідйомністю до 10 тонн для охоплення маршрутів з невисоким вантажопотоком.

Експерти сходяться на думці, що даний напрямок не цікаво для великих повітряних суден. Однак, існує безліч місць, куди вантажі перевозять неефективне. Саме для таких вантажних авіаперевезень без великих потоків пасажирів і вантажів і призначаються БЛА.

Реалізація планів групи займе 15-20 років. Європейська рада вантажовідправників активно підтримує задумку групи. Безпілотні і негерметичні кабіни мають ряд технічних переваг: наприклад, у вазі. Рада допоможе розробити продукт, який би задовольняв усі необхідні вимоги сучасного вантажоперевізника.

БЛА не обов'язково зовні схожим на діючі повітряні судна. Можна збільшити дверні прорізи, а також передбачити можливість кріплення контейнерів. Операційні витрати БЛА зменшаться завдяки відсутності герметизації кабіни, рятувального обладнання і наявності всього одного «пілота» на землі.

Технології вже розроблені і готові до використання - не вистачає досвіду і не враховані питання безпеки. У підсумку, повітряне судно без пілота стане безпечніше, однак для цього воно пройде ряд тривалих випробувань.

Однією з проблем є повітряний простір, а проект SESAR (дослідження європейських перельотів) вже розглядає можливість впровадження БЛА. Найбільша авіабудівна компанія Airbus, яка також бере участь в проекті, пропонує сформувати «повітряні тунелі» для БЛА, щоб розмежувати їх пересування з рухом традиційних повітряних суден. ПБЛа планує узаконити міжнародний стандарт для функціонування та інтеграції БЛА в повітряний простір пілотованих судів.

В даний час авіаперевезення вантажів здійснюються в спеціальні логістичні центри, яким требуеются значні площі. БЛА можуть приземлятися в непередбачених для цього місцях (наприклад, посеред дороги), проте необхідно ввести відповідні нормативи і системи безпеки.

ПБЛа закликає всіх небайдужих перевізників, потенційних операторів, ІТ та логістичні компанії підключатися до проекту.

Не слід розглядати БЛА в якості заміни традиційних авіалініям. Але існує багато можливостей використання таких судів, в тому числі для міжнародних авіаперевезень вантажів і у військових цілях.

Категория: Avia news | Просмотров: 897 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar